Permanent ontharen met de Ellipse

Scheren, harsen, waxen, en epileren zijn nu niet meer nodig. Zorgen over overtollig haar zijn met de Ellipse-methode verleden tijd. De nieuwe Ellipse Flex-methode werkt met gedoseerde lichtflitsen, die per flits honderden haarzakjes tegelijk uitschakelen, zodat er geen nieuwe haren meer in kunnen groeien. De methode is, indien deskundig toegepast, veilig, snel, effectief en vrijwel pijnloos. De behandeling wordt individueel aangepast aan de te behandelen plek, uw huidtype en het type haar, en is zowel voor vrouwen als mannen geschikt.

Hoe het werkt:
De Ellipse geeft in korte gedoseerde flitsen een licht met een zeer hoog energie niveau. Deze flitsen worden op je huid gericht, door de haren geabsorbeerd en geleid naar het dieper gelegen pigment romdom de haarwortel. De verhitting schakelt het haarzakje uit, zonder dat de verdere huidstructuur beschadigd wordt.
Niet alle haren kunnen in één keer behandeld worden. Dit komt omdat sommige haren groeien, terwijl andere haren "slapen". De "slapende" haren gaan pas enige tijd later groeien en kunnen daarom pas later, in de groeifase, behandeld worden. Uiteindelijk wordt ongeveer 90% van de haren duurzaam verwijderd.
Huidskleur:
Ideaal is het als de huid licht is en de haartjes donker van kleur. Blonde en grijze haren hebben nauwelijks pigment en zijn daarom niet uit te schakelen. Mensen met een donkere huid kunnen behandeld worden, mits hun huidskleur weer niet te donker is. Het vele pigment remt het licht en kan daardoor niet diep genoeg doordringen naar de haarwortels.

Wat kan er behandeld worden:
Ieder haartje, als het maar donker genoeg is, kan behandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan je oksels, bikinilijn, armen, benen of zelfs je gezicht.Duur van de behandeling:
De duur van de behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Denk aan een kwartier voor je bikinilijn. Elke lichtflits behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 1 centimeter breed (zo groot is het mondstuk van de Ellipse). Hierdoor worden vele haarzakjes per lichtflits uitgeschakeld!

Aantal behandelingen:
Niet alle haren kunnen in één keer behandeld worden. Dit komt omdat sommige haren groeien, terwijl andere haren "slapen".
De "slapende" haren gaan pas enige tijd later groeien en kunnen daarom pas later, in de groeifase, behandeld worden. Uiteindelijk wordt ongeveer 90% van de haren duurzaam verwijderd.

Voor het beste resultaat zijn gemiddeld slechts zeven behandelingen nodig. De periode tussen de behandelingen is minimaal zes weken, afhankelijk van de plaats die behandeld wordt. Er zijn meer behandelingen nodig naar mate de huid donkerder is.