ZO Skin Health

ZO Skin Health, opgericht door Dr. Zein E. Obagi uit Los Angeles, is de cosmetische aansluiting op de producten en behandelingen van Obagi Medical en bedoeld voor diegenen, die niet lijden aan ernstige vormen van melasma, acne of zonbeschadiging. Ook al is deze lijn niet medisch van aard, deze is volledig ontwikkeld in dezelfde filosofie als het medische Obagi Nu-Derm Systeem: Herstellen en behouden van de gezondheid van de huid.
Dr. Obagi bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Zijn healthy-skin concept staat voor huidverbetering op medische en niet-medische wijze, met uitgebreide, klinisch bewezen resultaten. 
Leeftijd, genen, invloeden van buitenaf (UV straling, vervuiling), stress, hormonen, voeding, slaappatroon, voldoende beweging en huidverzorging spelen allemaal een rol bij huidgezondheid.
Het goede nieuws: met een gebalanceerde levensstijl en een effectief huidverzorgingsproduct kunt u een gezonde huid opbouwen.

ZO Skin Health  van dr. Obagi biedt Intensieve Huidverbetering voor diegene die graag anti verouderend aan de huid willen werken met een zichtbaar en voelbaar resultaat. 
Dit resultaat wordt verkregen door de Retinol die in de producten verwerkt is en het transportsysteem wat het bezit om de Retinol diep in de huid te brengen, zodat het ook bij de fibroblasten kan komen om deze aan te zetten tot het maken van nieuw collageen (voor de stevigheid van de huid) en nieuw elastine (voor de elasticiteit van de huid). 
ZO Skin Health bevat het maximale aan Retinol dat volgens de cosmeticawet geoorloofd is. Retinol is het enige ingrediënt dat daadwerkelijk op anti-aging werkt en dit is ook in diverse wetenschappelijke onderzoeken bewezen. 
Vandaar dat ZO Skin Health zo intensief werkt en goede begeleiding nodig heeft.