Minerale Make-up

Minerale make-up van Mineral Evolution® bestaat uit 100% natuurlijke mineralen in een handige geperste compacte vorm. Make-up op synthetische basis kan een voedingssbodem voor bacteriën zijn omdat conserveringsmiddelen ‘uitgewerkt” raken en de make-up dus bederft. 
Mineral Evolution® bevat geen synthetische bijvoegsels, kleurstoffen, geurstoffen of synthetische conserveringsmiddelen. Er is dus geen voedingsbodem voor bacteriën. Bovendien is het dierproefvrij. Minerale make-up is zeer geschikt voor ieder huidtype en in het bijzonder voor de gevoelige huid en wordt daarom ook aanbevolen door dermatologen, huidtherapeuten, oogartsen en plastische chirurgen.

De minerale make-up van Mineral Evolution® is huidverbeterend, huidherstellend, huidverzorgend en huidbeschermend. De minerale make-up bestaat uit mineralen zoals zinkoxide, een mineraal dat ontstekingsremmende (antiseptische) eigenschappen bezit. Zeer belangrijk als we het over bijvoorbeeld acné, rosacea en de door laser of peelings behandelende huid hebben.

Acné: Maar al te vaak probeert men de acné huid te verbergen onder een laag make-up. Als deze make-up crèmes bevat, kan dit een voedingsbodem voor bacteriën zijn. Deze make-up kan bederven en wordt onzuiver. Dit verergert de acné, waardoor men nog meer de huid wil verbergen onder een laag make-up en zo wordt de acné erger.

Rosacea: Rosacea is een algemeen voorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat en die ook alleen met uiterst zuivere producten behandeld mag worden.

Peeling: De huid die behandeld is met een intensieve peeling is ook erg gevoelig voor ontstekingen en moet extra beschermd worden tegen de schadelijke stralen van de zon, omdat deze huid extra kwetsbaar is (denk aan pigmentverkleuringen door de zon). De titaniumdioxide in minerale 
make-up is een natuurlijk krachtige beschermer tegen de zon. Doordat titaniumdioxide is versplinterd in kleine deeltjes wordt de kracht van dit mineraal nog sterker. De foundation heeft een SPF20,en werkt daardoor ook nog eens huidbeschermend.